Toimintaterapia

Toimintaterapiassa keskittytään toimivan, mielekkään ja asiakkaalle merkityksellisen arjen edistämiseen ja hänen vahvuuksien sekä voimavarojen tunnistamiseen. Toimintaterapia on tavoitteellista, määräaikaista kuntoutusta, jossa terapian tavoitteet asetetaan yhdessä asiakkaan kanssa.  Asiakkaan arvomaailma vaikuttaa tavoitteiden sisältöön. Terapian tavoitteena on edistää asiakkaan toimintakykyä ja vahvuuksia niin, että hän kykenee elämään mahdollisimman itsenäistä ja mielekästi elämää. 


Toimintakyvyn haasteista

Toimintakyvyn vajeeseen voi vaikuttaa esimerkiksi puutteelliset taidot, toimin-nanohjauksen haasteet, diagnoosiin liittyvän oireiston vaikutus  tai tunne-säätelyn vaikeudet. 

Sosiaalisten tilanteiden pelko-oireistosta kärsivän voi olla haasteellista asioida esimerkiksi kaupassa tai hän ei pysty menemään kouluun voimakkaan välttämiskäyttäytymisen vuoksi.

Toiminnanohjauksen haasteista johtuen voi esimerkiksi ajanhallintakeinot tai tehtävätaidot olla puutteelsia. Tällöin tehtävien aikatauluttaminen, niiden aloittaminen, toiminnassa eteneminen ja tehtävien loppuun saattaminen voi olla vaikeaa.  

Ryhmätunnit

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.00

Tallitila

Quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem.